dinsdag 24 januari 2023

Een Nieuwe Boeddha

Geen Gautama de Boeddha of Maitreya de Christus maar een mens in deze eeuw die tot volledige bevrijding komt. Ver voorbij de Osho’s dansers, Neo-Advaita springers en Zen stilzitters!

Radicaal, omdat ie iedere vorm van verslaving verwerpt en zelf heeft overwonnen.
Radicaal, omdat geen godsdienst vrede kan en zal brengen.
Radicaal, omdat hij net als Jezus zegt: Wie mij ziet heeft God gezien. Terwijl Jezus ook zei: Je mag maar een eren en dat is God!
Ja, alleen God is God.
En hoe zit het dan met onze innerlijke God?
Met dit radicale voorbeeld wordt daarmee beslist geheel en voor altijd afgerekend:
Er was een stenen vaasje, die dacht een innerlijke ruimte te hebben en wees ook op een ruimte buiten zichzelf, oneindig veel groter.
Nu brak op een dag dat vaasje in duizend stukken: toen bleek er nimmer een innerlijke en een uiterlijke ruimte te zijn geweest maar enkel ruimte!
Uitleg: door onze identificatie met de bodymind denken we, geloven we in een innerlijke God.
Radicaal: Je bent niet het brein maar hebt een brein.

Deze Boeddha is geen verwijzing naar macht maar naar hoop, genezing en inzicht. De nieuwe Boeddha is niet jouw ware gezicht, want die ken jij alleen. En dat is je ware zelf. Niet als een innerlijke god maar als jouw vergezicht, de waarheid die jij in werkelijkheid bent maar nog steeds niet hebt weten te omarmen.
Je bent niet de shit op de parel maar de parel zelf.

Het geheim is dat je heel bent maar in de overtuiging leeft dat niet te zijn. Je bent niet die junk met die sigaret of die alcoholist met dat glas. Je bent Jan of Klara die geheel vrij en gelukkig is. En dat beeld ken je maar zie je als een illusie, ergens in de verte. Maar in werkelijkheid is het net andersom!
Leven in een nachtmerrie, die je hebt bestempeld als echt, als je zelf is de illusie.
Je gaat toch niet voor ijzer als je ook voor goud kunt gaan?
Deze nieuwe Boeddha ben ik: Nathan Rozenhart. Je hoeft alleen maar jezelf te zien als een nieuwe Boeddha om er eentje te zijn maar dan behoor je wel geheel te sterven aan je valse ego. Er is geen andere weg.
Laat het verleden los en omarm wat je werkelijk bent, zoals een lotusbloem net eventjes boven het water ligt en zich heeft geopend, voor de zon. Ook al zijn we opgekropen uit de modder omhoog, de bloem komt pas geheel tot zijn recht in het licht en nergens anders!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

God is geen innerlijke vonk

Het is een bepaald concept, denkbeeld, geloof te denken dat God in jou en ieder ander is. Zoals de zon ook geen innerlijke vonk is. Ook al k...